Fasadna kamena vuna

 

 

 Sustavi kontaktnih fasada s izolacijskim slojem od kamene vune su optimalno rješenje toplinske zaštite vanjskog ovoja, a najprimjereniji su i s građevinsko-fizikalnog stajališta. Kamena vuna „zaštićena“ ljepilom i završnom žbukom omogućava individualan izgled fasade. Prednost sustava kontaktnih fasada na kamenoj vuni je kompaktna izolacija koja omogućuje izvedbu toplinske, zvučne i protupožarne zašite fasade bez toplinskih mostova. ROCKWOOL u svojoj paleti proizvoda nudi ploče ili lamele kao rješenje za kontaktne fasadne sustave. Izolacijske ploče ili lamele lijepe se na vanjsku stranu zida, a preko njih se nanosi sloj ljepila i završne žbuke.

 

 

 


FRONTROCK MAX E


 

 

 

OPIS PROIZVODA

Dvoslojne izolacijske ploče od kamene vune za kontaktne tankoslojne i debeloslojne sustave.Vanjski sloj velike tvrdoće posebno je označen natpisom “ROCKWOOL” ili crtom te uvijek mora biti okrenut prema van.PRIMJENA PROIZVODA

ROCKWOOL Frontrock MAX E dvoslojne ploče preporučuju se za ugradnju na tankoslojnim i debeloslojnim fasadnim sustavima te za izolaciju podgleda iznad vanjskog prostora kao i iznad negrijanih garaža.Zbog veće otpornosti fasadnog sustava s pločama Frontrock MAX E na udar, preporučuje se i za fasade koje su više izložene mehaničkim oštećenjima (oko škola, igrališta...). Osim odlične toplinske izolacije, štiti u slučaju od požara te poboljšava zvučno izolacijsku moć zidova na koje se aplicira. Učvršćuje se lijepljenjem i s tri mehaničke pričvrsnice po ploči.

 

                                                                                                 

 

 


FASROCK L 

 

 OPIS PROIZVODA

Lamela od kamene vune s okomito orijentiranim vlaknima u odnosu na površinu primjene. Namijenjena je ugradnji u tankoslojne fasadne sustave. Posebnosti lamela od kamene vune su znatno veća delaminacijska čvrstoća (zbog orijentacije vlakana) te mogućnost primjene bez dodatnog mehaničkog pričvršćivanja.

 

PRIMJENA PROIZVODA

ROCKWOOL Fasrock L lamele preporučuju se za ugradnju kod izvedbe tankoslojnih fasadnih sustava, izolaciju podgleda iznad vanjskog prostora kao i iznad negrijanih garaža. Zbog savitljivosti lamele se mogu ugraditi na zaobljenim površinama. Ugrađuju se lijepljenjem bez dodatnog mehaničkog pričvršćivanja na objektima do 20 m visine. Na višim objektima pričvršćuju se mehaničkim pričvrsnicama minimalnog promjera 140 mm.