Hidroizolacija s negativne strane Koster NB1 Sivi

23.01.2019. 17:06

Kako bi uspješno nanijeli hidroizolaciju potreban je proizvod sa slijedećim svojstvima :

• Poput cigle ili betona treba biti na mineralnoj osnovi - mora se sjediniti s podlogom.

• Trebao bi moći prodirati u podlogu. Na taj način se ne može odvojiti od podloge.

• Treba biti paropropustan tako da vodena para može difundirati kroz suhu hidroizolaciju.

• Ne bi trebao sadržavati kloride kako se ne bi poticao razvoj korozije armaturnog željeza.

• Proizvod treba biti otporan na visoki vodeni pritisak s negativne strane.

• Treba biti jednostavan za ugradnju.

• Proizvod treba imati mogućnost ponovne aktivacije tako da može zacijeliti novonastale

KÖSTER NB 1 Sivi objedinjuje sva ta svojstva u jednom proizvodu. KÖSTER NB 1 Sivi može se koristiti za hidroizolaciju s negativne strane protiv vlage iz tla, procjedne vode i vode pod pritiskom. KÖSTER NB 1 Sivi je vodonepropusni mineralni hidroizolacijski premaz sa svojstvima kristalizacije i zatvaranja kapilara. Visoko otporan je na vodeni pritisak, habanje kao i na veliki broj kemikalija. KÖSTER NB 1 Sivi je primjenjiv za hidroizolaciju spremnika pitke vode.

Ugradnja Mineralna podloga mora biti čvrsta, nosiva i čista bez ostataka masti, ulja i slobodnih čestica. Prije ugradnje se podloga mora nakvasiti prilikom čega treba izbjegavati zadržavanje vode na podlozi. Upijajuće podloge i podloge opterećene solima potrebno je prethodno tretirati s primerom KÖSTER Polysil® TG 500. KÖSTER NB 1 Sivi se miješa s sporo rotirajućom mješalicom prilikom čega se prah dodaje u vodu za miješanje.

Promješani materijal se nanosi sa četkom ili s adekvatnim alatom za prskanje u najmanje dva sloja. Premaz se tijekom i 24 sata nakon nanošenja ne smije izlagati smrzavanju ili jakom vjetru. Vreća od 25 kg KÖSTER NB 1 Sivi se miješa s 8l vode. Za poboljšavanje prionjivosti i elastičnosti materijala se može koristiti KÖSTER NB 1 Flex kao tekućina za miješanje.

 Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

 

Fotografije

NB1nb1 22NB1 33

Arhiva vijesti